loader image
Dog Balance Art - Kutyamasszázs, kutya fitnesz

Kutya fitnesz

Szeretnéd a kutyád erőnlétét és kondícióját javítani, hogy hosszabb, minőségibb életet élhessen? Netalántán az a célod, hogy négylábú barátod elérje a teljesítőképességének csúcsát, anélkül hogy ki lenne téve a sérülés veszélyének? Akkor a kutya fitnesz a legjobb opció számotokra! Nem csak sport- és munkakutyáknak, de családi kedvenceknek is ideális ez az innovatív foglalkozás, amely során az alapoktól kezdve építjük fel a kutya stabilitását, erejét és koordinációs képességét.

A dog fitness hazánkban még kevésbé ismert kifejezés, pedig kiemelten fontos szerepet tölthet be a négylábú életében. Szerencsére már Magyarországon is egyre inkább növekszik a kutyatartók tudatossága, ezáltal pedig a kutyák jóléte is. A kiemelt odafigyelés és a négylábúak biztonságának és jobb életminőségének figyelembevétele pedig garantáltan kifizetődik: a kutyáddal sokkal bensőségesebb viszonyt tudsz kialakítani, és testi-lelki épségüknek hála hosszabb életet élhetnek. Hidd el, számukra is pont olyan fontos a kiegyensúlyozott élet, a fizikai és lelki egészség, mint az emberek számára.

A munkakutyák és a sportkutyák életében nélkülözhetetlen szerepet tölt be a kutya fitnesz, hiszen ők extrém terhelésnek vannak kitéve, ezért a sérülések és a balesetek elkerülése érdekében rendkívül fontos számukra a testük megfelelő karbantartása és a regenerálódás. Mindemellett a teljesítményüket is nagyban javíthatja, amely versenyeken, bevetéseken vagy mentéseken létfontosságú lehet. A családi kutyák esetén szintén javasolt a foglalkozás, ha szeretnénk, hogy kutyánk hosszú, egészséges és teljes életet élhessen, és még jó sokáig a család tagja maradhasson.

De mit is takar valójában a kifejezés?

Nos, a dog fitness a kutyák erőnlétét, egyensúlyát, koordinációs képességét és testtudatát hivatott fejleszteni. A kutyával való közös munka ráadásul a gazdi és a kutya közötti kommunikációt is javítja, így jó hatással van a kapcsolat egészére. A kutya fitnesz foglalkozás során az alapoktól kezdve építjük fel a kutya stabilitását, erejét és koordinációs képességét. Betartjuk a fokozatosság elvét, éppen ezért először azt tanítjuk meg a kutyának, hogy hogyan tud stabil felületen a megfelelő tartással egy pozíciót megtartani – pont úgy, mint az embernél. Ezt követően fokozatosan vezetjük át instabil felületekre, és elkezdjük kombinálni a statikus feladatokat a dinamikus feladatokkal. Minden képesség és feladat egymásra épül, így csak akkor lépünk tovább a következő „szintre”, ha már a kutya magabiztosan képes kivitelezni az adott feladatot. Az összes ehhez szükséges felszerelést és eszközt a Dog Balance Art biztosítja, így neked nincs más dolgod, mint várni, hogy megérkezzünk, és elindulhasson a kalandos tanulás. A foglalkozás 60 percet vesz igénybe, és minden esetben házhoz megyünk, hogy a foglalkozás a kutya saját, megszokott közegében történjen.

A kutya fitnesz alkalmas minden olyan kutyusnak, aki már betöltötte a 4 hónapos kort. A nagyon energikus kutyáktól kezdve egészen a félénkebb ebekig, bármilyen kutya részt tud venni a foglalkozáson. Viszont azt fontos figyelembe venni, hogy a különböző egészségügyi problémákkal küzdő, műtéten átesett vagy esetleg korábban balesetet elszenvedett kutyák esetén elengedhetetlen az előzetes orvosi szakvélemény a kutya fitnesszel összefüggésben. Így kérjük, hogy erről még előzetesen tájékoztass minket vagy pedig azután keress meg minket, hogy már kikértétek az állatorvos véleményét!